Vattenträning

På ett vattenband arbetar hästen sig själv stark och vältränad med minimal belastning. Eftersom hästen arbetar på ett skonsamt sätt blir även belastningen på de svaga lederna mindre.

Träningen är kontrollerad och hästen behöver inte arbeta på bandet en längre tid för att bygga upp en större muskelmassa. Framförallt ökas hästens ryggmuskulatur markant. Undertramp och balans förbättras väsentligt. Även hästens kondition och prestation ökas. Om hästen har avlastat vissa delar av muskulaturen, verkar träningen så att hela hästens muskulatur används. Samtidigt ökar hästens uthållighet och hjärtfunkton.

Det är vetenskapligt bevisat att vattenbandet reducerar rehabiliteringstiden med ända upp till 60%.
Vattenbandet tränar exakt samma muskler och senor som tränas på fast underlag men på ett mycket skonsammare sätt.

Vattenbandet på Ågesta är större och längre än de flesta på marknaden. Detta gör bandet säkrare och ger hästarna ett ännu bättre arbete med mindre vågskvalp och därmed en jämnare belastning på alla fyra ben!

Ansvarig för vattenträningen är Kristians stallchef Karin Holmqvist. Karin har jobbat som professionell Groom i över 15 år och har en gedigen kunskap kring vattenträning och även laserbehandling för häst.

Fördelar med vattenbandet

Kontrollerad träning

Med Karins tränade öga görs en individuell plan för varje häst utifrån status på hästen och målsättning med vattenträningen. Som hästägare rekommenderar vi att du är med vid träningen för att diskutera hästens historia, status, framsteg och mål.

Reducerar rehab-tid

Igångsättning efter skada skall göras varsamt. Med vattenträningen kan denna tid kortas eftersom hästen kan börja gå i vatten innan ridning kan tillämpas. Dessutom tränar hästen exakt samma muskler och senor som vid ridning men på ett skonsammare sätt.

Skonsamt

Vattnets inverkan vid vattenträning ger en skonsam träning för hästen. Man slipper det slitage på leder, senor och ligament som det alltid finns en risk för när hästen jobbas på ett ridunderlag. Varierad träning är alltid att rekommendera. Med vattenträning på schemat blir den vardagliga träningen komplett.

Jämn belastning

Alla har nog upplevt en oliksidig häst. Med vattenträningen kan vi hjälpa hästarna att bli mer liksidiga och jämnt musklade. Längden på Ågestas vattenband ger vattnet en jämnare nivå och därmed en mycket balanserad inverkan på hästen.

Boka tid för vattenträning

Tider bokas direkt med Karin via sms 070 2497725